f

Zespół

Jak utworzyć nowe konto?

To bardzo proste. Wejdź na stronę Nozbe Teams i kliknij przycisk „Załóż konto”. Wpisz swój adres e-mail oraz hasło. Następnie, wpisz swoją nazwę użytkownika, wybierz nazwę dla Twojego zespołu i potwierdź adres e-mail. Po potwierdzeniu adresu e-mail, będziesz mógł zalogować się do swojego konta w Nozbe Teams.

Jak zaprosić do zespołu nowe osoby?

Mając utworzone konto, możesz zaprosić do swojego zespołu nowych użytkowników.

Aby dodać do zespołu nową osobę, kliknij przycisk „Zaproś nowe osoby do zespołu” w panelu po lewej stronie. Wpisz adres e-mail i kliknij „Dalej”. Osoba ta otrzyma wiadomość e-mail z zaproszeniem do Twojego zespołu.

Aby do niego dołączyć, będzie musiała utworzyć nowe konto za pośrednictwem linku z otrzymanej od Ciebie wiadomości e-mail z zaproszeniem. Przed zalogowaniem się do nowego konta będzie musiała potwierdzić swój adres e-mail.

Nowi użytkownicy automatycznie otrzymują dostęp do wszystkich projektów zespołowych, chyba, że są to projekty z ograniczonym dostępem (opcja dostępna dla korzystających z planu Premium).

Jak usunąć kogoś z zespołu?

Jeśli jesteś właścielem lub administratorem zespołu, w każdej chwili możesz kogoś z niego usunąć. Przejdź do widoku Zespół, wybierz osobę, którą chcesz usunąć, klikając jej nazwę użytkownika, a następnie przejdź do jej szczegółów poprzez kliknięcie ikony trzech kropek obok nazwy użytkownika. Zobaczysz tam opcję „Usuń z zespołu”. W kolejnym oknie kliknij „Usuń”, aby zatwierdzić swoją decyzję.

Czy mogę zmienić zespół?

Nie jest możliwe bycie członkiem więcej niż jednego zespołu przy użyciu tego samego konta.

Jeśli otrzymasz zaproszenie do innego zespołu, będziesz musiał utworzyć nowe konto przy użyciu innego adresu e-mail lub usunąć swoje aktualne konto.

Jak zarządzać zespołem

W sekcji „Zespół” wybierz osobę i przejdź do jej panelu. Zobaczysz tam kilka różnych opcji:

  1. Nadaj prawa administratora (lub Odbierz prawa administratora) – tutaj możesz sprawdzić aktualną rolę przypisaną osobie z Twojego zespołu, nadać jej prawa dodatkowego administratora lub je odebrać.

  2. Usuń z zespołu – możesz usunąć kogoś ze swojego zespołu.

  3. Pokaż zakończone – możesz wyświetlić wszystkie zadania ukończone przez tę osobę.

  4. Kopiuj link do tej listy – możesz skopiować link do listy zadań tego użytkownika.

  5. Ulubiony – oznacz użytkownika jako ulubionego członka zespołu. Taki użytkownik będzie widoczny w sekcji „Ulubione” w panelu po lewej stronie.

Jeśli użytkownik nie aktywował jeszcze konta, możesz dodatkowo ustawić jego nazwę użytkownika i opis. Dzięki temu pozostałe osoby z zespołu będą wiedzieć, kim jest ta osoba, jeszcze zanim dołączy do zespołu.