f

Dodawanie nowych zadań

Jak dodać nowe zadanie?

Przejdź do widoku Priorytety, Pojedyncze zadania lub Projekty i kliknij przycisk „+” znajdujący się w prawym dolnym rogu. Zadanie zostanie utworzone w aktualnie otwartym widoku.

Postaraj się wypełnić projekty konkretnymi, wykonywalnymi zadaniami. Dzięki temu Twój zespół będzie wiedział, co dokładnie trzeba zrobić, aby popchnąć sprawy do przodu.

Parametry zadania

Tworząc nowe zadanie, warto dodać do niego różne szczegóły. Możesz:

  1. określić, czy zadanie ma się znajdować na górze czy na dole listy zadań,
  2. przypisać zadanie innej osobie,
  3. dodać termin wykonania zadania,
  4. ustawić przypomnienie,
  5. oznaczyć zadanie gwiazdką.

Jak edytować nowe zadanie?

Po utworzeniu zadania, możesz zmienić jego parametry:

  1. Kliknij tutaj, aby zmienić projekt, do którego zadanie jest przypisane.
  2. Jeśli utworzysz zadanie we współdzielonym projekcie lub przeniesiesz je do takiego projektu będziesz mógł przypisać je innym osobom. Kliknij w ten przycisk, aby delegować zadanie.
  3. Możesz również ustawić termin wykonania zadania.
  4. Jeśli projekt jest podzielony na sekcje, możesz zdecydować, do której sekcji zadanie ma przynależeć.
  5. Dodaj tag do zadania.
  6. Jeśli nie chcesz przegapić terminu wykonania zadania, ustaw dla niego przypomnienie. Otrzymasz wówczas powiadomienie o zbliżającym się terminie wykonania zadania.

Po kliknięciu w atrybut, możesz użyć opcji wyszukiwania (ikona lupy). To pomoże Ci odszukać określony projekt, sekcję lub osobę.

Wyszukiwanie jest dostępne dla następujących parametrów:

Szczegóły zadania

Aby wyświetlić szczegóły zadania, otwórz zadanie i kliknij w ikonę z trzema kropkami. Tutaj możesz:

Jak oznaczyć zadanie jako ukończone?

Kiedy skończysz pracę nad zadaniem, możesz je oznaczyć jako ukończone. W tym celu kliknij w kółko po lewej stronie nazwy zadania, które chcesz ukończyć.

Ukończone zadania zostają skreślone z listy, a po zmianie widoku trafiają do sekcji „Ukończone dzisiaj”, która znajduje się na dole listy zadań.

Po godz. 3:00 zostaną zarchiwizowane i znikną z Twojej listy. W każdej chwili możesz je jednak przejrzeć – wystarczy, że wybierzesz opcję „Pokaż zakończone” w menu projektu.

Możesz równeż usunąć zadanie do pięciu minut po jego zakończeniu. W tym celu kliknij na trzy kropki w prawym górnym rogu i użyj Usuń.

Pamiętaj jednak, że usunięcie zadania jest nieodwracalne i nie będzie możliwe odzyskanie go.